3 Haziran 2010 Perşembe

Bıraktım acının alkışlarına 3 Haziran 63'ü...

 Kendisiyle aynı memleketli olmaktan büyük mutluluk duyduğum sayılı isimlerden biridir Nazım usta. Öyle Türklük falan gibi saçmalıklar beni gururlandırdığı için değil elbette, yazdığı o muhteşem dizeleri bir çevirmenin hızarından geçmeden okuyabildiğim için.
Geçen yıl pek özgürlükçü ve demokrat AKP tarafından vatandaşlığı iade edilen Nazım 3 Haziran 63'te göçmüştü buralardan. Ona vatandaşlık hakkını lütfedenlerin bilmediği ve anlayamayacağı gibi bir dünya vatandaşı olarak doğmuş ve öyle ayrılmıştı aramızdan.
Şiirleri sonsuza kadar çınlayacak gök kubbenin altında ve bize insanlık yolunu göstermeye devam edecek şüphesiz. Rahat uyu usta, yola koyulduk...

1 yorum:

  1. Usta yıl 2010 oldu vasiyetindeki isteğine bir arpa boyu yaklaşamadık henüz hatta sanırım bu süre dahada uzuyo.Kızıl Aydıklık için beklememiz gerekecek.Seni vatandaşlıktan çıkaranlar şimdi şiirlerini okuyup,vatandaşlığa alıyolar tekrardan.Kime yaranmaya çalışıyolar dersin?
    Senin ,bu kokuşmuş sömürü düzeninden gidişinden yaklaşık 5 yıl sonra hareketlendi dünya,özgürlük diye bağırdı gençler sokaklarda,kol kola girip marş söylediler,slogan attılar en temel ihtiyaçları.Tabi tahmin ettiğin gibi bu ülkenin gençleri çok ağır ödediler bunun diyetini.Biliyosun bu topraklarda eşitlik,özgürlük,kardeşlik istemek büyük suçtur.Suçlularda(!) cezasız kalmadı zaten gerçi anlatmışlardır bunları sana bizim asi abiler ,denizleri astılar biliyosundur o zamanın büyük suçlusuydular asılmayı hakedecek kadar,gerçi şimdi millet sahipleniyo inanmıcaksın orta-yolcular birden devrimci der oldular kendilerine evlerinde viskilerini içip en lüks semtlerde oturup solculuk oynuyolar,Önder mahir ve 9 yoldaşını kızılderede sıkıştırdı yeşilliler hani şimdi millet israil düşmanı çıktıya kime sorsan bi kaşık suda boğcaklar ,ama ozaman mahir cezayı kesti diye en büyük suçluydu.Aslında usta saymakla bitmez çok güzel çocuklar yetiştirdi bu memleket ibolar,nejdetler,erdallar,sinanlar,ertuğrular,mineler...Olmadı usta yapamadı bu gençlerde bi yandan it sürüleri,bi yandanda rütbeliler izin vermediler ama kimse yılmış değildir ha yanlış anlama sadece geride kalanların düşenlerin hıncı var içimizde bide senin eksikliğin...

    YanıtlaSil