12 Mayıs 2010 Çarşamba

3. Köprüye hayır



Biliyorsunuz, İstanbul'a 3. köprü yapılacağı bakanın ağzından açıklandı ve hazırlıklara da başlandı. Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak olan köprünün hedefi, diğer iki köprüdeki ağır vasıta yükünü yok etmek ve trafiği rahatlatmak. Lakin ağır vasıtaların mevcut trafiğin yalnızca yüzde 3'ünü oluşturduğu düşünülünce, bu köprünün bize yutturulmaya çalışılan bu amaca hizmet etmeyeceği aşikar.
Asıl amaç elbette ki RANT. İstanbul'da ağacın kaldığı son yerler olan bölgeye inşaa edilecek bu köprüyle bu alanlar da yapılaşmaya açılacak ve ortaya muazzam bir rant çıkacak. Bu rantı bazı yüksek mevkilerdeki görevliler, onların akrabaları, kan emiciler yiyecek elbette. Bize kalan ise her zamanki gibi felaket olacak. İstanbul'un nefes almasını sağlayan son ağaçlar kesilecek, 15 milyona yaklaşan nüfuslu bu şehir oksijensiz bir bina yığınına dönüştürülecek.
Tüm bunların ışığında, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu tüm İstanbulluları 15 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda yapılacak olan eylemde buluşarak “rant değil yaşam” demeye davet ediyor. Biz orada olacağız. Ormanına, şehrine, dünyasına sahip çıkmak isteyen ve "kar değil insan" diyebilen herkesi bekleriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder