11 Mayıs 2010 Salı

Ne güzel açılıyorsunuz siz?



Şimdi havası sönse de, Kürt açılımı mevzuu uzun bir süre memleket gündemini meşgul etmişti. Faşistler, kemalistler, statükocular bir olmuş ülkenin bölünmek istediğinden dem vuruyor ve bu açılımın bir felaketle sonuçlanacağını savunuyorlardı.
İslamcılar, liberaller ve enteresan "solculardan" bir diğer grupsa açılımın güzelliklerinden bahsedip, buna cesaret eden AKP'yi yere göğe koyamıyordu.
Bu iki acayip grubun arasında kalan bizler ise bu memlekette Kürtlere yapılan zulümlerin bir an önce son bulması gerektiğini, eşit yurttaşlık haklarının tanınması gerektiğini söylüyor ancak bunu AKP gibi bir düzen partisinin asla yapamayacağını söylüyorduk. Nitekim bu süreçte yaşananlar bizi doğruladı. Kürt halkının en büyük siyasi örgütü DTP kapatıldı, halkın oylarıyla seçilmiş Kürt belediye başkanları tutuklandı, 13-14 yaşındaki çocuklar cezaevlerine doldurulmaya devam edildi ve operasyonlar hız kesmeden sürdü.
Bugün ortaya çıkan bir haber, memlekette açılım falan denilen şeyin nasıl bir yalan olduğunu, AKP-CHP-MHP gibi burjuvazinin hizmetindeki partilerin mevzu Kürt sorunu olduğunda nasıl da kardeş olabildiklerini bir kez daha gösterdi. Bakın haber şu;
DTP'nin kapatılmasına karşı bir eyleme katılan ve Dolapdere'de bir grubun saldırısına uğrayan ve vurulan Aslan ile onu hastaneye götüren Doğan hastanede gözaltına alındı. Altı ay tutuklu kalmalarının ardından kabul edilen ve sadece yarım sayfa olan iddianamede 16 yıl hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
Şimdi bunun üzerine ne söylesek boş. Ne "açılım yapacağız, demokrasi getireceğiz diyenlerin peşinde koşan aptal özgürlük tutkunları", ne de "aman böler bunlar bizi" korkusuyla statükoya daha da sıkı sarılan dinazorlar..Birbirinizden bir farkınız yok sizin. Ve biz hepinizden tiksiniyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder