25 Mayıs 2010 Salı

Satılmış sendikanın paralı köpekleri

 Türk-İş denilen sarı sendika tarafından satılan TEKEL işçilerinin, sendika ağalarına karşı haklı öfkesi dinmiyor. Önce İstanbul'da Türk-İş şubesini işgal eden ve satılmış sendika bürokratlarının gerçek yüzlerini afişe eden işçiler, daha sonra aynı eylemi Ankara'da, Adana'da da gerçekleştirerek, kendilerini satan sendikayı teşhir etmeyi sürdürdü.
Şubat ayında, 26 Mayıs'a gün kesen ve genel grev yapılacağını ilan eden 4 konfederasyon; geçtiğimiz hafta geri adım atmış ve genel grev yapılmayacağını açıklamıştı. Kesk'in ve Disk'in bu geri adımda payının olması elbette üzücü ve sol içinde tartışılması gereken bir hareket. Ancak TEKEL işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş'in doğrudan kendi işçilerini satması ve her zaman söylediğimiz gibi sarı sendika olduğunu kanıtlaması işçilerde muazzam bir öfke yarattı. TEKEL direnişi devam ederken bile AKP ile yaptığı pazarlıklar neticesinde işçilere sırtını dönen Türk-İş bürokratları, şimdi kulakları iyice çekilmiş olacak ki genel grev kararını da erteleyerek işçi sınıfını bir kez daha sattı.
Bugün Ankara'daki Türk-İş genel merkezinden gelen bir haber ise tahammül edilebilecek gibi değil. Genel merkeze giden ve sendika ağalarını teşhir etmeye hazırlanan işçilere polisler ve sendikanın güvenlik görevlileri tarafından saldırıda bulunuldu ve işçiler göz altına alındı. Polisin tavrı her zamanki alışık olduğumuz tavır ve devletin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğu burjuvazinin şiddetiyle işçilere saldırıyorlar. Ancak işçilerin aidatlarıyla maaşı ödenen Özel Güvenlikçi köpekler ve onları işçilerin üzerine salan patronları... Siz artık sınırı aştınız. Sınıf, sizden hesabı soracaktır. Oturduğunuz o koltuklar başınıza geçirilirken, ayaklarınızın dibinde oturan köpekleriniz de kuyruklarını bacaklarının arasına kıstıracak. İşçi sınıfı haklı mücadelesinde her ne pahasına olursa olsun kazanacak. Yola koyulduk, geliyoruz...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder