11 Mayıs 2010 Salı

Tiyatro devam ederken...(Halkların kardeşliğine dair)



Hrant Dink'in katledilmesinin üzerinden 3 yılı aşkın süre geçti. Katiller devlet yetkilileriyle hatıra fotoğrafları çektirdi, mahkeme girişlerinde yazarları tehdit etti, acılı Dink ailesine yönelttikleri tehditlerin yanında fiziki saldırıya bile yeltendiler. Ama Hrant'ın gerçek katillerini bulmaya yönelik hiçbir çalışma yapılmadı.
Reşit olmayan beyinsiz bir faşist katil, onun reşit olan akıl hocası ve muhpir olduğu söylenen bir diğer it dışında içeride tutuklu sanık dahi kalmadı. Dünkü duruşmada 2 kişi tahliye edildi ve dava artık bir orta oyununa dönmüş haliyle bir duruşmayı daha geride bıraktı. Devlet görevini yerine getirmemeye, katilleri korumaya devam etti ve bundan sonra da edecek gibi duruyor.
Hrant'ın gerçek katilleri ortaya çıkarılmayacak ve bu dava da gözümüzün içine baka baka unutturulacak. Ama biz unutmayacağız. Ellerimiz katillerin yakasında olacak ve bu düzenin yıkılması için verdiğimiz mücadelenin bir diğer tetikleyicisi de, tüm halkların kardeş olarak yaşayacağı dünyaya duyduğumuz özlem olacak.
Rahat uyumuyorsun, biliyoruz kardeşim. Ama merak etme yola koyulduk...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder