18 Mayıs 2010 Salı

...yaşamak dersen bu yürek çat diye çatlasın ulan...


Zonguldak'ta yaşanan göçük faciasının üzerinden 24 saat geçti. 30 işçi ve 2 mühendis, toplamda 32 proleter yerin 540 metre altında yaşam savaşı veriyor. Allahsız kapitalistlerin daha fazla kar hırsı yine ciğerleri dağlıyor. Sendikasız, güvencesiz çalıştırılan, taşeronun eline terk edilen, 3 kuruş parayla ev geçindirmeye çalışan, devletin-boyalı basının zerre umrunda olmayan ve zincirlerinden başka kaybedecek tek şeyleri canları olan işçiler saniye saniye ölüme gidiyor.
Sermaye medyası elbette kör-sağır-dilsiz. Devlet bakanı, olası ölülerin ailelerine hazineden 5 bin lira para verileceğini söyleyecek kadar utanmaz. Ve bizler, bu facianın 2-3 gün içinde unutulacağını, maden ocaklarının yine denetlenmeyeceğini, ocak sahiplerinin 10 bin lira ceza ve 2 ay hapisle yırtacağını bilmenin çaresizliğiyle baş başayız.
Bir kez daha görüyoruz ki, kapitalizm öldürüyor ve işçilerin zincirlerinden başka kaybedecek yalnızca canları var. Bu gidişi, bu vicdansızlığı, bu hayvanca düzeni, köleliği durdurmak bizim elimizde. Ey canlı canlı tabutlara girmek istemeyenler, ey anasını-babasını 3 kuruş maaş peşinde toprağa gömmek istemeyenler, 15 saat çalışıp da gece aç yatmanın hak olmadığını bilenler, her gün ölümlere yollanan işçiler, köylüler, öğrenciler, kadınlar, erkekler...Birleşin. Birleşin ve yürüyün bu insanlıktan çıkmışların üzerine. Kaybedecek neyimiz var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder